Biotech

Przyprawy nadają naszemu życiu smak. Znalazły codzienne zastosowanie w kuchni, gastronomii, zakładach wytwarzających półprodukty i produkty żywnościowe.

 

ŚRODKI FUNKCJONALNE
NAZWAZASTOSOWANIE / SKŁADDOZOWANIE
MEAT-TEX Preparat bezfosforanowy do produkcji mięsa mielonego garmażeryjnego z dodatkiem przedłużającym trwałość 3 kg/30 l dodanej wody
PEKLOMAR PM 50/60 B Kompletny preparat fosforanowy białkowy do solanek nastrzykowych , do wędzonek . Zawiera wszystkie niezbędne dodatki funkcjonalne wpływające na uzyskanie odpowiednich właściwości organoleptycznych 5 kg/ 100 l solanki + 7 kg peklosoli
PEKLOMAR PM 50/60 Kompletny preparat fosforanowy białkowo ? karagenowy do solanek nastrzykowych , do wędzonek . Zawiera wszystkie niezbędne dodatki funkcjonalne wpływające na uzyskanie odpowiednich właściwości organoleptycznych 5 kg/ 100 l solanki + 7 kg peklosoli
PEKLOMAR PM 50 SZYNKA EKSTRA Kompletny preparat fosforanowy białkowo ? karagenowy do solanek nastrzykowych, do wędzonek. Zawiera wszystkie niezbędne dodatki funkcjonalne wpływające na uzyskanie odpowiednich właściwości organoleptycznych 5,5 kg / 100l solanki + 6 kg peklosoli
PEKLOFOS MM BOCZEK GOTOWANY Kompletny preparat fosforanowy białkowo ? karagenowy do solanek nastrzykowych , do boczku oraz wyrobów drobno i średniorozdrobnionych . Zawiera wszystkie niezbędne dodatki funkcjonalne wpływające na uzyskanie odpowiednich właściwości organoleptycznych 5 kg/100 l nastrzyk 30%
SZYNKA SUROWA Preparat do szynki na wydajność gotowego wyrobu 118-120 %.Nadaje intensywny czerwony kolor 5 kg/ 100 l solanki
CITROMIX FM Kompletny preparat wspomagający kutrowanie do wyrobów średnio i drobnorozdrobnionych ? kiełbasy, parówki, mielonki. Preparat poprawia wiązanie wody, wybarwienie, emulgację, przedłuża trwałość wyrobów 6 g/kg farszu
CITROMIX J/w 5 g/kg farszu
FOSMEAT Kompozycja fosforanów do solanek nastrzykowych i zalewowych .Zawartość czystego P2O5 ? 54-56 %, pH 8,8 do 5 g/kg w przeliczeniu na P2O5
Imwitor 900P SASOL GERMANY Monogliceryd ? E 471 .Emulgator do pasztetów i konserw sterylizowanych 3-5 g/kg gotowego wyrobu
Imwitor 373P SASOL GERMANY Monoglicerydy i diglicerydy estryfikowane kwasem cytrynowym . Uniwersalny emulgator działający w niskich i wysokich temperaturach ? pasztety ,wędliny grillowe ? zabezpiecza przed wyciekiem tłuszczu i pękaniem kiełbas podczas grillowania 3-5 g/kg farszu
PEKLOMAR PM 80 Kompletny preparat fosforanowy białkowo ? karagenowy do solanek zalewowych , do wyrobów średnio rozdrobnionych szynkopodobnych . Zawiera wszystkie niezbędne dodatki 6 kg/ 100 l solanki
PEKLOMAR PM 100 Kompletny preparat fosforanowy białkowo ? karagenowy do solanek zalewowych , do wyrobów średnio rozdrobnionych szynkopodobnych ? Polędwica Drobiowa , Szynka Drobiowa . Zawiera wszystkie niezbędne dodatki funkcjonalne 6,5 kg/ 100 l solanki
BIOTEX MM 40 BOCZEK PARZONY Kompletny preparat białkowo ? karagenowy do solanek nastrzykowych , do boczku oraz wyrobów drobno i średniorozdrobnionych . Zawiera wszystkie niezbędne dodatki funkcjonalne wpływające na uzyskanie odpowiednich właściwości organoleptycznych 4 kg/100 l solanki + 7 kg peklosoli, nastrzyk 40%
PEKLOFOS MM Kompletny preparat białkowo ? karagenowy do solanek zalewowych , do wyrobów drobno i średniorozdrobnionych. Zawiera wszystkie niezbędne dodatki funkcjonalne wpływające na uzyskanie odpowiednich właściwości organolept. 1 kg/10 l
SORBINIAN POTASU POWDER Dodatek przedłużający trwałość wędlin 1 g/kg surowca
CARFOSEL 990 Fosforan do solanek nastrzykowych i zalewowych o zawartości czystego P2O5 ? 56-57 % do 5 g/kg gotowego wyrobu
KARAGEN Do wyrobów wysokowydajnych , solanki nastrzykowe i zalewowe 3-5 g/kg gotowego wyrobu
MIESZANKI PRZYPRAWOWE
NAZWAZASTOSOWANIE / SKŁADDOZOWANIE
Biała Mieszanka przypraw naturalnych i ich Koncentratów o tradycyjnym polskim smaku i aromacie- z majerankiem 7-8 g/kg farszu
Biała Ekstra Mieszanka przypraw naturalnych i ich Koncentratów o tradycyjnym polskim smaku i aromacie- z majerankiem 8-10 g/kg farszu
Biała z chrzanem Domowy smak z nutą chrzanu i czosnku 10 g/kg farszu
Biesiadna Mieszanka przypraw naturalnych 10 g/kg farszu
Boryny Mieszanka przypraw naturalnych 10 g/kg farszu
Cebulowo - Pieprzowa Mieszanka przypraw: cebuli, pieprzu, kurkumy 7-10 g/kg farszu
Chłopska Tradycyjna Mieszanka przypraw , koncentratów i aromatów 10 g/kg farszu
Codzienna Mieszanka Koncentratów , aromatów i środków funkcjonalnych 5-6 g/kg farszu
Cygańska Ekstra Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem papryki , zawiera przyprawy grubo rozdrobnione 10 g/kg farszu
Czosnkowa Zestaw przypraw naturalnych i koncentratów z dominatem czosnku świeżego 5-6 g/kg farszu
Dębicka Mieszanka przypraw , Koncentratów i aromatów do produkcji Kiełbasy Dębickiej 5 g/kg farszu
Frankfurterki Smak czosnkowo ? pieprzowo-paprykowy 8-10 g/kg farszu
Golonkowa Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbasy golonkowej 5 g/kg farszu
Grillowa Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbas grillowych, na bazie Koncentratów i przypraw naturalnych z nutą czosnku, papryki, pieprzu , imbiru i kardamonu 5 g/kg farszu
Grillowa Chrzanowa Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbas grillowych , na bazie Koncentratów i przypraw naturalnych z nutą czosnku, papryki, pieprzu i aromatu dymu 8 g/kg farszu
Indyk Ekstra Mieszanka przypraw , Koncentratów i aromatów 5 g/kg farszu
Jałowcowa Mieszanka przyprawowa do produkcji Kiełbasy Jałowcowej , na bazie przypraw naturalnych i ich koncentratów 5-6 g/kg farszu
Jarmarczna Mieszanka przyprawowa do produkcji Kiełbasy Jarmarcznej , na bazie Koncentratów i przypraw naturalnych z nutą czosnku, pieprzu i majeranku 5 g/kg farszu
Kabanos Wyborowy Gotowa mieszanka aromatów i Koncentratów o charakterystycznym smaku kabanosów 8-10 g/kg farszu
Kaszanka / Krupniok Mieszanka koncentratów i przypraw naturalnych 8 g/kg farszu
Krakowska Drobiowa Przyprawa o charakterystycznym smaku i aromacie typowy dla wędlin drobiowych 5-6 g/kg farszu
Krakowska Parzona Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem pieprzu i czosnku 5-6 g/kg farszu
Krakowska Sucha Przyprawa o charakterystycznym smaku i aromacie: pieprz czarny i biały czosnek i kminek 5-6 g/kg farszu
Kurpiowska Mieszanka Koncentratów , przypraw naturalnych i ich Koncentratów do produkcji kiełbas drobno i średniorozdrobnionych z dominującą nutą czosnkowo-pieprzową 5 g/kg farszu
Lisiecka Mieszanka przypraw naturalnych 8-9 g/kg farszu
Litewska Mieszanka przypraw i Koncentratów do produkcji Kiełbasy Litewskiej 5-7 g/kg farszu
Meksykańska Przyprawa o delikatnej nucie przypraw naturalnych , zawiera hydrolizat białka roślinnego kształtujący specyficzny smak i aromat wyrobu gotowego 5-7 g/kg farszu
Metka Bawarska Mieszanka Koncentratów , aromatów i środków funkcjonalnych 10 g/kg farszu
Metka Cebulowa Ekstra Mieszanka Koncentratów , aromatu cebuli i przypraw grubo rozdrobnionych , zawiera witaminę C, aromat dymu 10 g/kg farszu
Metka Cebulowa Mieszanka Koncentratów , aromatu cebuli i środków funkcjonalnych 10 g/kg farszu
Metka Cebulowa Tradycyjna Mieszanka Koncentratów , aromatu cebuli i przypraw grubo rozdrobnionych , zawiera witaminę C 10 g/kg farszu
Metka Herbaciana Berlińska Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem papryki słodkiej , ziela angielskiego , gałki muszkatołowej i kardamonu. 10 g/kg farszu
Metka Łososiowa Mieszanka przypraw i koncentratów do produkcji Metki Łososiowej 10 g/kg farszu
Metka Łososiowa Ekstra Mieszanka przypraw i koncentratów do produkcji Metki Łososiowej , zawiera witaminę C i aromat wędzonki 10 g/kg farszu
Metka Łososiowa Tradycyjna Mieszanka przypraw, koncentratów. Zawiera witaminę C i aromty wędzonki. 12 g/kg farszu
Metka Tatarska Mieszanka Koncentratów , aromatów i środków funkcjonalnych 10 g/kg farszu
Metka Wędzona Mieszanka przypraw i Koncentratów z aromatem dymu wędzarniczego 10 g/kg farszu
Metka Wiejska Mieszanka Koncentratów , aromatu czosnku i środków funkcjonalnych 10 g/kg farszu
Metka Włoska Mieszanka przypraw , Koncentratów i ziół 10 g/kg farszu
MIX Warzywny KUCHMISTRZ Mieszanka przypraw naturalnych quantum satis
Mortadela Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem pieprzu białego, muszkatu , czosnku i kolendry 5 g/kg farszu
Myśliwska Mieszanka przyprawowa do produkcji Kiełbasy Myśliwskiej , na bazie przypraw naturalnych i ich koncentratów 5-6 g/kg farszu
Myśliwska Drobiowa Mieszanka przypraw , aromatów i Koncentratów o delikatnej nucie jałowca 10 g/kg farszu
Ogniskowa Zawiera Koncentraty i aromat dymu wędzonki 10 g/kg farszu
Parówka Cielęca Mieszanka o delikatnym smaku i aromacie charakterystycznym dla parówek cielęcych 5-6 g/kg farszu
Parówka Delikatesowa COMBI Zestaw przyprawowy do produkcji parówek delikatesowych z dominującą nutą , pieprzu białego, imbiru i gałki muszkatołowej z emulgatorem 10 g/kg farszu
Parówka Domowa Mieszanka o smaku i aromacie charakterystycznym dla parówkowej z aromatem dymu wędzarniczego 5 g/kg farszu
Parówka Wiedeńska Mieszanka przypraw i ich Koncentratów z nutą kardamonu i specyficznym hydrolizacie białka 6 g/kg farszu
Parówki Pikantne Mieszanka przyprawowa do serdelek z dominatem Koncentratu papryki ostrej i pieprzu 5 g/kg farszu
Parówkowa Zestaw przyprawowy do produkcji kiełbasy parówkowej z dominującą nutą pieprzu białego, papryki , imbiru i gorczycy 5 g/kg farszu
Parówkowa Franko II Zestaw przyprawowy do produkcji parówek cienkich i grubych , przyprawa zawiera emulgator 10 g/kg farszu
Peperoni Koncentraty i aromaty przypraw z dominatem papryki ostrej i chili 5-6 g/kg farszu
Pieczeń Meksykańska Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem papryki , czosnku i gałki 7-8 g/kg farszu
Pieczeń Wiejska Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem czosnku , pieprzu i cebuli smażonej 8 g/kg farszu
Pieprzowa Mieszanka Koncentratów , aromatów i środków funkcjonalnych 8-10 g/kg farszu
Pieprzowo Czosnkowa Mieszanka przypraw , koncentratów i aromatów 10 g/kg farszu
Piwna Mieszanka przypraw, koncentratów i aromatów 5 g/kg farszu
Podlaska Zestaw przypraw naturalnych , aromatów i hydrolizatów białka roślinnego, zawiera przeciwutleniacz 5 g/kg farszu
Podwawelska Mieszanka przypraw i Koncentratów do produkcji Kiełbasy Podwawelskiej 7 g/kg farszu
Polędwica Drobiowa Gotowa mieszanka aromatów i Koncentratów do produkcji wysoko wydajnościowej Polędwicy Drobiowej 5 g/kg farszu
Polska Mieszanka środków funkcjonalnych i przypraw o typowym polskim smaku i aromacie . Znakomite wybarwienie i kolor wędzenia. Doskonała również do Bydgoskiej 10 g/kg farszu
Polska z gorczyca Tradycyjny , wiejski smak Kiełbasy Polskiej z dodatkiem ziaren gorczycy 10 g/kg farszu
Przyprawa Cytrynowa Mieszanka przypraw i koncentratów z aromatem cytryny 5-7 g/kg farszu
Rawska Mieszanka przypraw , Koncentratów i aromatów do produkcji Kiełbasy Rawskiej 5-6 g/kg farszu
Rożnowa Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbas grillowych , na bazie Koncentratów i przypraw naturalnych z nutą czosnku, papryki, pieprzu i gałki muszkatołowej 5 g/kg farszu
Rzeszowska Przyprawy , aromaty i hydrolizat białka 7-8 g/kg farszu
Serdelki Drobiowe Przyprawa do serdelek o charakterystycznym smaku i aromacie: pieprz biały , papryka, kwiat muszkatu , czosnek 5 g/kg farszu
Smalec Wiejski Mieszanka przypraw naturalnych i koncentratów do produkcji smalcu 1 kg/100 kg smalcu
Starowiejska Przyprawy , aromaty i hydrolizat białka 7-8 g/kg farszu
Studencka Mieszanka przyprawowa do produkcji Kiełbasy Studenckiej , na bazie Koncentratów i przypraw naturalnych z nutą czosnku, papryki, pieprzu , curry i imbiru 5 g/kg farszu
Swojska Mieszanka Koncentratów i aromatów charakterystycznych dla swojskich wyrobów 5-7 g/kg farszu
Szynka Konserwowa Mieszanka przyprawowa z dominacją aromatu konserwy i pieprzu białego 5 g/kg farszu
Szynka Krakowska Gotowa mieszanka do produkcji wysoko wydajnościowej szynki krakowskiej (osłonka) z dominatem Koncentratu czosnku i pieprzu 5-6 g/kg farszu
Szynkowa Gotowa mieszanka aromatów i Koncentratów o charakterystycznym smaku gotowego wyrobu 5-7 g/kg farszu
Szynkowa Drobiowa Gotowa mieszanka aromatów i Koncentratów o charakterystycznym smaku gotowego wyrobu 7 g/kg farszu
Śląska Mieszanka przyprawowa do produkcji Kiełbasy Śląskiej , na bazie Koncentratów i przypraw naturalnych o charakterystycznym tradycyjnym smaku i aromacie 5 g/kg farszu
Toruńska Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem pieprzu białego , czosnku i gałki 5-6 g/kg farszu
Wiejska Mieszanka przyprawowa do produkcji Kiełbasy Wiejskiej , na bazie przypraw naturalnych i ich Koncentratów charaktery- stycznym tradycyjnym polskim smaku 5 g/kg farszu
Wolińska Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów z dominatem pieprzu i czosnku 5-6 g/kg farszu
Zielonogórska Zestaw przypraw naturalnych i Koncentratów 5 g/kg farszu
Złotopolska Mieszanka przypraw naturalnych i koncentratów 5 g/kg farszu
Zwyczajna Mieszanka przyprawowa do produkcji Kiełbasy Zwyczajnej , na bazie Koncentratów pieprzu , czosnku , papryki i przypraw naturalnych : gorczyca , majeranek, czosnek , pieprz 5 g/kg farszu
Żurkowa Mieszanka przyprawowa do produkcji kiełbas typu: popularna , targowa, biwakowa z dominującą nutą czosnkową 5 g/kg farszu
Żywiecka Mieszanka przyprawowa na bazie przypraw naturalnych i ich Koncentratów o charakterystycznym tradycyjnym polskim smaku 5-6 g/kg farszu
Żywiecka Drobiowa Przyprawa o charakterystycznym smaku i aromacie typowy dla wędlin drobiowych 5-6 g/kg farszu
NAZWAZASTOSOWANIE / SKŁADDOZOWANIE
DANFO PS 1000 Koncentrat białka do solanek zalewowych do 20 g/kg farszu
DNAFO PS 2000 Preparat białkowy z plazmą wieprzową do kutrowania i solanek zalewowych do 20 g/kg farszu
DANFO PS 3000 Izolat białka roślinnego do solanek nastrzykowych do 20 g/kg farszu
PASZTETY / SALCESONY
NAZWAZASTOSOWANIE / SKŁADDOZOWANIE
Pasztet Wiejski Gotowa mieszanka przypraw naturalnych i ich Koncentratów i aromatów z emulgatorem 20 g/kg
Pasztet Luksusowy Gotowa mieszanka przypraw naturalnych i ich Koncentratów i aromatów z emulgatorem 25 g/kg
Salceson Biały Gotowa mieszanka przypraw naturalnych i ich Koncentratów i aromatów z dodatkiem żelatyny 15 g/kg
Salceson Czarny Gotowa mieszanka przypraw naturalnych i ich Koncentratów i aromatów z dodatkiem żelatyny 15 g/kg
Salceson Chłopski Mieszanka przypraw naturalnych i Koncentratów , zawiera goździk naturalny oraz żelatynę 15 g/kg
MARYNATY
NAZWAZASTOSOWANIE / SKŁADDOZOWANIE
Marynata Kolorowa Gotowy preparat do produkcji marynaty grillowej- karkówka , boczek , schab, łopatka , sznycel wieprzowy , szynka. Zawiera preparat utrzymujący świeżość i barwę mięsa. 1 kg + 0,6l wody + 0,4l oleju
Marynata Czerwona Gotowy preparat do produkcji marynaty do mięs grillowych . Zawiera preparat utrzymujący świeżość i barwę mięsa. 1 kg + 0,6l wody + 0,4l oleju
POSYPKI DEKORACYJNE
NAZWAZASTOSOWANIE / SKŁADDOZOWANIE
Posypka Kolorowa Mieszanka przypraw gruborozdrobnionych : papryka, czosnek, gorczyca, por, marchew, seler według uznania
Posypka Orzechowo-Warzywna Mieszanka przypraw gruborozdrobnionych i grysu orzechowego według uznania
Posypka Wykwintna Mieszanka przypraw gruborozdrobnionych z dominatem grysu papryki czerwonej według uznania
KONCENTRATY PRZYPRAW NATURALNYCH
NAZWAZASTOSOWANIE / SKŁADDOZOWANIE
Koncentrat pieprzu białego Wyroby drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,5?1,5 g/kg
Koncentrat pieprzu czarnego Wyroby drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,5?1,5 g/kg
Koncentrat papryki słodkiej Wyroby drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,5?1 g/kg
Koncentrat papryki ostrej Wyroby drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,4-0,8 g/kg
Koncentrat kolendry Wyroby drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,5-0,8 g/kg
Koncentrat gałki muszkatołowej Wyroby drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,5?1 g/kg
Koncentrat czosnku (1:5 ) Wyroby drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,5?1 g/kg
Koncentrat majeranku Wyroby drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,5-1 g/kg
Koncentrat ziela angielskiego Wyroby drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,3-0,6 g/kg
Koncentrat cebuli Wyroby drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 1 g/kg
AROMATY
NAZWAZASTOSOWANIE / SKŁADDOZOWANIE
Aromat Tyrol Mielonki , bloki wysokowydajne 1,5-2 g/kg
Aromat Kurczaka Polędwica drobiowa , pasztet drobiowy 2 g/kg
Wieprzowiny Wyroby szynkopodobne wysokowydajne 2 g/kg
Aromat Mięsa Wyroby szynkopodobne wysokowydajne 1-2 g/kg
Konserwa Turystyczna konserwy , mielonki , pieczenie 3 g/kg
Szynka Wyborowa Szynka wędzona , wyroby szynkopodobne 3 g/kg
Kurczak Pieczony konserwy , mielonki , pieczenie 3-4 g/kg
Aromat dymu wędzarniczego Wyroby drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 2-3 g/kg
Koncentrat dymu wędzarniczego Wyroby drobno i średniorozdrobnione drobiowe i wieprzowe 0,3-0,5 g/kg
Sól wędzarnicza wyroby wieprzowe , drobiowe , wołowe 2-3 g/kg