Jelita naturalne

Sprzedaż jelit naturalnych

Prowadzimy profesjonalną sprzedaż jelit naturalnych wołowych, wieprzowych, baranich oraz kozich. W swojej bogatej ofercie posiadamy produkty wysokiej jakości, importowane zarówno z Chin, Pakistanu, Iranu jak i Belgii, Niemiec, Holandii oraz innych krajów Europejskich.

 

W zależności od określonych potrzeb jesteśmy w stanie dostarczyć osłonki konfekcjonowane tak, aby idealnie spełniały konkretne wymagania technologii produkcji zamawiającego.

 

Jelita naturalne wieprzowe, zwane również kiełbaśnicami stosuje się do produkcji kiełbas parzonych, grillowanych, suszonych lub wędzonych (np. toruńskiej, podwawelskiej czy też śląskiej).

 

Jelita naturalne wołowe - ich odcinek wiankowy doskonale nadaje się do gotowanej salami, natomiast środkowy do suchej. Kątnicę stosuje się do wyrobu kiełbasy polskiej, a przy pomocy pęcherza można przygotować np. mortadelę.

Jelita naturalne baranie oraz kozie należą do najdelikatniejszych produktów używanych do wytwarzania kiełbas wędzonych i parzonych. Najczęściej stosuje się je przy produkcji kabanosów, frankfurterek i parówek.