Novichem

Przyprawy nadają naszemu życiu smak. Znalazły codzienne zastosowanie w kuchni, gastronomii, zakładach wytwarzających półprodukty i produkty żywnościowe.

 

NAZWA

PRZEZNACZENIE

NOMINA
NOMINA PLUS

fosforany do indywidualnego
sporządzania solanek

NOMINA MIX-1
NOMINA MIX-POL
NOMINA MIX-50 PLUS
NOMINA MIX- 60
NOMINA MIX-60 PLUS
NOMINA EXTRA
NOMINA UNI
NASTRZYK EKONOMIK
NASTRZYK EKONOMIK bez aromatu

solanki fosforanowe do wędzonek

NOMINA PEK

solanka bezfosforanowa do wędzonek

NOMINA DR
NOMINA AGRA
fosforanowa solanka do wędzonek drobiowych
NOMINA COMBI DR fosforanowa solanka do wędlin drobiowych
NOMINA BK Złoty Medal "Polagra Food 2001"
NOMINA BK PLUS
solanki do boczku, pachwiny, podgardla,
bez fosforanów
NOMINA BK Zet FOS
NOMINA BK FOS
solanki do boczku, pachwiny, podgardla,
z fosforanami
NOMINA EFKA
NOMINA BK FOS
FUNKCJA EKONOMIK
FUNKCJA TK FOS
solanki do wędlin, z fosforanami
NOMINA KIEŁBASA 80 solanka do wędlin wysokowydajnych
NOMINA TB FOS
NOMINA TB FOS bez aromatu
"tani boczek", z fosforanami
NOMINA QTR

mieszanka wspomagająca kutrowanie,
do wędlin, bez fosforanów

NOMINA PR

do parówek

NOMINA PR FOS

do parówek, z fosforanami

NOMINA LAKA mieszanka do wędlin homogenizowanych,
z fosforanami
NOMINA PT

do pasztetu

NOMINA PT FOS

do pasztetu, pasztetowej, wątrobianki

NOMINA BRU emulgator
NOMINA OPTAVIT

mieszanka do mięsa garmażeryjnego

STABILIZATOR BARWY SB-3 mieszanka zabezpieczająca barwę wędlin
i produktów wędliniarskich
MONOGEL karagen
STABILIZATOR pH

mieszanka podwyższająca pH solanki

MIESZANKI PRZYPRAWOWO-FUNKCJONALNE
Złoty Medal "Polagra Food 2003" za kabanosy

do kiełbas, wędlin podrobowych
COMBI PASZTETY, w 3 wersjach smakowych:
IMBIROWYM, ŻURAWINOWYM, GRZYBOWYM
kompletna mieszanka przyprawowo-funkcjonalna typu COMBI, do pasztetu, pasztetowej, wątrobianki
COMBI GRILL, w 6 wersjach:
PODSTAWOWY, ŁAGODNY, PIKANTNY, EXTRA,
HANYS, BIWAKOWY

kompletna mieszanka przyprawowo-funkcjonalna typu COMBI, do kiełbas

MIESZANKI AROMATYCZNE W PROSZKU
AROMAT UNI
AROMAT SKB
AROMAT ICH
AROMAT SZYNKI
AROMAT KONSERWY
AROMAT MIĘSA
AROMAT BEKONU
aromaty
BARWNIK BMS
IZOLAT BIAŁKA SOJOWEGO: SUPRO 595
BIAŁKO ZWIERZĘCE
CYTRYNIAN SODU
CHLOREK POTASU
CHLOREK WAPNIA
GUMA GUAR
GUMA KSANTANOWA
GLUKOZA
GLUTAMINIAN SODU
IZOASKORBINIAN SODU
KWAS CYTRYNOWY
KWAS L-ASKORBINOWY
KONCENTRAT BIAŁKA SOJOWEGO
LAKTON KWASU GLUKONOWEGO (GDL)
MIESZANKI DEKORACYJNE:
    - zielona
    - czerwona
    - żółta
    - uniwersalna
    - czarna
MALTODEKSTRYNA
MONO- i DIGLICERYDY KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
PLAZMA KRWI
SKROBIA ZIEMNIACZANA
ŻELATYNA 240-260 BLOOM
ŻELATYNA SMAKOWA:
    - S - do mięs (średni żel)
    - M - do mięs (mocny żel)
    - D - do drobiu
    - R - do ryb
inne dodatki